Hoe ziet zo’n Digitaal Skills Paspoort er eigenlijk uit?

Het Digitale Skills Paspoort staat centraal bij ons initiatief “Help (eigen)wijs grijs op reis”. Voor ons klinkt het heel logisch. Een digitaal paspoort met al je skills erin. Maar hoe ziet zo’n paspoort er nu eigenlijk uit?

Afgelopen week hebben wij een QR code mogen ontvangen die ons een kijkje laat nemen in een Digitale Skills Paspoort. Het is nog niet de definitieve versie van het paspoort, maar zo kunnen we al wel goed zien hoe een Digitaal Skills Paspoort wordt opgebouwd. Het gaat niet (alleen) om je opleiding en diploma’s, maar om alles wat je kan en doet. Je vaardigeheden, de projecten waar je aan mee hebt gewerkt. Het verhaal achter jou als persoon en hoe jij jezelf verder zou willen ontwikkelen. Dat maakt jou interessant! Eigelijk zou iedere werkgever voor zichzelf en zijn medewerkers met een Digitaal Skills Paspoort moeten werken. Zodat we allemaal op basis van onze kwaliteiten en skills kunnen reizen op de arbeidsmarkt, ongeacht leeftijd, achtergrond en diploma’s.

Scan de QR code met je camera of klik op deze link en neem een kijkje in het Digitale Skills Paspoort. Let op dit is geen definitieve versie!

2 reacties op “Hoe ziet zo’n Digitaal Skills Paspoort er eigenlijk uit?”

  1. Inspirerend om te zien dat jullie goed bezig zijn om de verbinding tussen mens en werk te optimaliseren. Belangrijk daarbij is dat de ‘match’ met werk kan worden gemaakt. Op het eerste gezicht is dat nog steeds mensenwerk in jullie opzet. Eigenlijk wil je werk op een soortgelijke manier in een ‘werkpaspoort’ vastleggen zodat de mensen zelf kunnen zoeken naar werk dat goed bij hun skills aansluit. Dan krijgen zij daadwerkelijk regie over hun loopbaan.

  2. Platform Vijftigplussers en Werk

    Dank je wel voor je reactie en wat leuk dat je hierover met ons meedenkt. In de toekomst zou het matchen van de skills met werk en andere vervolgstappen zeker een mooie toevoeging kunnen zijn om de overstap naar werk te kunnen optimaliseren. In het komende jaar gaan wij aan de hand van de evaluaties van het huidige project kijken hoe wij verder kunnen, en dit soort ideeën zijn daarbij uiteraard erg welkom. Een mooie suggestie!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top